top of page

ALIGN & FLOW YOGA

Duurzame beweging

Align & Flow yoga is een uitstekende manier om je lichaam te versterken, je houding te verbeteren en je energie vrij te laten stromen. Tegelijkertijd komt ook je geest tot rust. 
Het is een actieve, dynamische practice met focus op ademhaling en lichaamsbewustzijn, uitgekiende houdingen en duurzame beweging. Je wordt aangemoedigd om te oefenen met een bewustzijn van uitlijning en veiligheid in de houdingen. De staande, zittende en liggende asana's of yogahoudingen worden op een doordachte en leuke manier geordend in een flow. Er worden variaties aangeboden zodat deze lessen voor iedereen geschikt zijn.

C90A42BB-BA9E-4071-A7C2-CFF03ABE20E3_edited.jpg
Yogastijlen: Lessen
AA086522-7253-4A28-ADA5-8B9290260E3F_1_201_a_edited_edited.jpg

PILATES

Contrology

Je zou Pilates kunnen omschrijven als een “inspannende ontspanningsles”: pittig, luchtig en heerlijk om te doen. 
Pilates helpt jouw lichaam activeren en zorgt tegelijk voor rust in je hoofd. Je ervaart diepe ontspanning en de voldoening van je lichaam dat zich toch heeft ingespannen. Je wint aan kracht en balans en bovendien ga je er steeds strakker uitzien wanneer je regelmatig Pilates doet. De lessen zijn toegankelijk voor iedereen, of je nu beginner of expert bent.

Yogastijlen: Service

IYENGAR YOGA

Alignment precisie

Iyengar yoga is een yogastijl waarbij de nadruk ligt op precisie en afstemming. De practice focust op ademhalingscontrole (pranayama) en lichaamshouding (asana) en is uitstekend voor het opbouwen van kracht, flexibiliteit, stabiliteit en bewustzijn. In deze lessen wordt nauwkeurig aandacht besteed aan anatomische details en de perfecte uitlijning van elke houding. Houdingen worden gedurende lange periodes aangehouden en vaak aangepast met hulpmiddelen die elke pose voor iedereen toegankelijk maken.

Downward Facing Dog_edited.jpg
Yogastijlen: Service
Stretching on a Mat_edited.jpg

HATHA YOGA

Stretch & Strengthen

In deze actieve Hatha yogales ligt de nadruk op het versterken en soepel maken van je lichaam. Op een matig tempo neem je staande, liggende en zittende houdingen aan en hou je deze wat langer vast. Het doel is dan ook om je lichaam en ademhaling te leren beheersen. Het is een 'feel good' les ontworpen om je een totaal gevoel van openheid en ruimte te geven. 


Ideaal voor wie het gevoel heeft minder soepel te kunnen bewegen of vast te zitten. Of als aanvulling op intense training/sport.

Yogastijlen: Service

RESTORATIVE YOGA

Relax & Renew - Diepe ontspanning

Herstellende of vernieuwende yoga is bedoeld om tot een diepe ontspanning van geest en lichaam te komen en daarmee het lichaam te laten herstellen. Door het langer aanhouden van poses met weinig krachtinspanning en met behulp van de juiste yogaprops ontspannen de spieren maximaal. Er ontstaat meer rust, ontspanning en ruimte in je lichaam en hoofd. Door het gebruik van rustgevende houdingen en diepe ademhalingstechnieken bestrijden we de fysieke en mentale effecten van alledaagse stress en verlichten we veelvoorkomende aandoeningen zoals hoofdpijn, rugpijn, angst en slapeloosheid.

89A4B17D-54A0-408F-BDC5-4F58426C3B44_1_201_a.heic
Yogastijlen: Lessen
_edited_edited_edited.jpg

YOGA NIDRA

Krachtige meditatie

Yoga Nidra of letterlijk ‘slaap van de yogi’ en is een diepe, verhelderende practice waarbij je in een comfortabele lighouding (Savasana) geniet van een diepe staat van rust. Je laat je door de stem van de teacher door de lagen van je bewustzijn heen begeleiden via bewustwordings- & ontspanningstechnieken, ademhaling en visualisatie. Deze eeuwenoude practice helpt je om diep te ontspannen, stress en angst te verminderen (of zelfs te overwinnen), rustiger te slapen en/of spiritueel te groeien. Een Yoga Nidra sessie levert dezelfde heroplading als 3 uur “normale” slaap.


Deze yogavorm is geschikt voor iedereen - ongeacht leeftijd, niveau of lichamelijke beperking, ziekte of disbalans.

Yogastijlen: Service

OUDER & KIND YOGA

Samen volop genieten

Tijdens deze les neemt Jana jullie mee in een verhaal. De bedoeling is dat elkeen het verhaal mee beleeft in zijn of haar fantasie. In het beluisterde verhaal zijn de verschillende yogaonderdelen opgenomen, zoals houdingen, massage, tot rust komen, visualisatie, aandachtig leren ademen, tekenen, ... De oefeningen zijn makkelijk - je hoeft als volwassene niet per se aan yoga te doen - en doordat je ze samen beleeft, is het een ideale manier om de band met je (klein)kind te versterken. Het verhaal is elke les anders. Instappen is dus op elk moment mogelijk.

Couple Yoga_edited.jpg
Yogastijlen: Service
Yogastijlen: Service
Kinderen in yogales

KIDS YOGA

Speelse verbondenheid

Kids yoga is een speelse, ongedwongen manier voor een kind om (terug) in contact te komen met zichzelf en de wereld om zich heen.
Een combinatie van yogahoudingen, ademspelletjes, meditatie-oefeningen, massage, zingen, dansen en creativiteit - samen in de vorm van een verhaal - brengt de kinderen lichaamsbewustzijn, een positief zelfbeeld, innerlijke rust & balans, soepelheid en een verbeterde concentratie bij. De kinderen leren om van zichzelf te houden zoals ze zijn en ook de ander te aanvaarden in zijn of haar eigenheid. En vooral om heel veel plezier te beleven!

Yogastijlen: Tekst
bottom of page