top of page

ALIGN & FLOW YOGA

Duurzame beweging

Align & Flow yoga is een uitstekende manier om je lichaam te stretchen en te versterken, je energie te laten stromen en je geest tot rust te brengen. Het is een actieve practice met focus op ademhaling en lichaamsbewustzijn, uitgekiende houdingen en duurzame beweging. Je wordt aangemoedigd om te oefenen met een bewustzijn van uitlijning en veiligheid in de houdingen. De staande, zittende en liggende asana's of yogahoudingen worden op een doordachte en leuke manier geordend in een flow. Er worden variaties aangeboden zodat deze lessen voor iedereen geschikt zijn.

C90A42BB-BA9E-4071-A7C2-CFF03ABE20E3.jpeg
Yogastijlen: Lessen
89A4B17D-54A0-408F-BDC5-4F58426C3B44_1_201_a.heic

RELAX & RENEW 
RESTORATIVE YOGA

Diepe ontspanning

Herstellende of vernieuwende yoga is bedoeld om tot een diepe ontspanning van geest en lichaam te komen en daarmee het lichaam te laten herstellen. Door het langer aanhouden van poses met weinig krachtinspanning en met behulp van de juiste yogaprops ontspannen de spieren maximaal. Er ontstaat meer rust, ontspanning en ruimte in je lichaam en hoofd. Door het gebruik van rustgevende houdingen en diepe ademhalingstechnieken bestrijden we de fysieke en mentale effecten van alledaagse stress en verlichten we veelvoorkomende aandoeningen zoals hoofdpijn, rugpijn, angst en slapeloosheid.

Yogastijlen: Lessen

IYENGAR YOGA

Alignment precisie

Iyengar yoga is een yogastijl waarbij de nadruk ligt op precisie en afstemming. De practice focust op ademhalingscontrole (pranayama) en lichaamshouding (asana) en is uitstekend voor het opbouwen van kracht, flexibiliteit, stabiliteit en bewustzijn. In deze lessen wordt nauwkeurig aandacht besteed aan anatomische details en de perfecte uitlijning van elke houding. Houdingen worden gedurende lange periodes aangehouden en vaak aangepast met hulpmiddelen die elke pose voor iedereen toegankelijk maken.

Downward Facing Dog_edited.jpg
Yogastijlen: Service
Pilates oefenen in de studio

PILATES

Contrology

Je zou Pilates kunnen omschrijven als een “inspannende ontspanningsles”: pittig, luchtig en heerlijk om te doen. 
Pilates helpt jouw lichaam activeren en zorgt tegelijk voor rust in je hoofd. Je ervaart diepe ontspanning en de voldoening van je lichaam dat zich toch heeft ingespannen. Je wint aan kracht en balans en bovendien ga je er steeds strakker uitzien wanneer je regelmatig Pilates doet. De lessen zijn toegankelijk voor iedereen, of je nu beginner of expert bent.

Yogastijlen: Service

STRETCH & RELAX

Feel good

Deze 'feel good' les is ontworpen om je flexibiliteit te verbeteren, gespannen spieren los te maken en je een totaal ontspannen gevoel te geven. Barbara neemt je mee in een reeks stretches en sluit de sessie af met een heerlijk ontspanningsmoment.


Ideaal als aanvulling op intense training of sport of voor wie het gevoel heeft vast te zitten en minder soepel te kunnen bewegen.

Stretching on a Mat_edited.jpg
Yogastijlen: Service
91EEC649-5678-4B61-908D-C4156B18C665_1_201_a_edited_edited.png

YIN

Overgave

Yin Yoga is een langzame vorm van yoga waarbij je rustige,

zittende of liggende houdingen aanneemt en waarbij je deze asana's (houdingen) voor iets langere tijd (3 tot 5 minuten) vasthoudt. 

Op die manier rek en hydrateer je langzaam je bindweefsel,

hou je je gewrichten soepel en creëer je ruimte in je lichaam.

Maar niet alleen je lichaam, ook je geest komt tot rust. 

Een Yin Yoga les staat in het teken van loslaten en ontspannen.

Je lichaam en geest kunnen hierdoor weer herstellen en opladen.

Yogastijlen: Service

MEDITATIE

Innerlijke rust

Meditatie is een eeuwenoude techniek die ons leert wat ‘innerlijke rust’ is en hoe je die blijvend kunt cultiveren. In de lessen maak je kennis met verschillende vormen van meditatie (shamata, vipassana/mindfulness). Je ervaart wat voor diepgaand effect meditatie op je lichaam en geest kan hebben: het verbetert je geheugen en concentratievermogen, geeft je een constante rust en maakt je stressbestendig. Verder verruimt het je bewustzijn en krijg je meer inzicht in zowel de werking van je geest als in je interactie met anderen.

Meditation_edited.jpg
Yogastijlen: Service
Kinderen in yogales

KIDS YOGA

Speelse verbondenheid

Kids yoga is een speelse, ongedwongen manier voor een kind om (terug) in contact te komen met zichzelf en de wereld om zich heen.
Een combinatie van yogahoudingen, ademspelletjes, meditatie-oefeningen, massage, zingen, dansen en creativiteit - samen in de vorm van een verhaal - brengt de kinderen lichaamsbewustzijn, een positief zelfbeeld, innerlijke rust & balans, soepelheid en een verbeterde concentratie bij. De kinderen leren om van zichzelf te houden zoals ze zijn en ook de ander te aanvaarden in zijn of haar eigenheid. En vooral om heel veel plezier te beleven!

Yogastijlen: Service

OUDER & KIND YOGA

Samen volop genieten

Tijdens deze les neemt Jana jullie mee in een verhaal. De bedoeling is dat elkeen het verhaal mee beleeft in zijn of haar fantasie. In het beluisterde verhaal zijn de verschillende yogaonderdelen opgenomen, zoals houdingen, massage, tot rust komen, visualisatie, aandachtig leren ademen, tekenen, ... De oefeningen zijn makkelijk - je hoeft als volwassene niet per se aan yoga te doen - en doordat je ze samen beleeft, is het een ideale manier om de band met je (klein)kind te versterken. Het verhaal is elke les anders. Instappen is dus op elk moment mogelijk.

Couple Yoga_edited.jpg
Yogastijlen: Service
bottom of page